Ptice – prinašalci angelskih sporočil

Marca se vedno srečujemo z najbolj čarobnimi energijami v vsem letu. Namreč, marec je tisti mesec v letu, ko se začne prebujati tako narava, kot tudi mi. Marca, se začne življenje.

Ptice_prinasalci_angelskih_sporocil_Astrohisa

Pred kratkim 12. marca, smo praznovali praznik Gregorjevo, to je dan, ko se ptički pričnejo ženiti in s tem oznanjajo toplejše pomladne dneve, napovedujejo prihod ljubezni in so nosilci močne simbolike v svetu, praktično v vseh kulturah našega planeta.

Afrodita, starogrška boginja ljubezni je vedela, da so ptice glasniki, nebeških sporočil samih bogov. Njihovo letenje, petje in govorica, so božja sporočila in zato je tudi sama imela golobico, da se je lažje
sporazumevala z ostalimi bogovi, ter navadnimi smrtniki. Starejši vedski teksi opisujejo ptice, kot simbol prijateljstva med bogovi in ljudmi.

V muslimanskem svetu ptica simbolizira človekovo usodo in njegovo nesmrtno dušo.

Taoizem razlaga, da ptice človeku ponazarjajo lahkotnost in osvoboditev od vseh zemeljskih bremen, ki jih ta preživi skozi svoje življenje.

Pri hindujcih je ptica simbol duše, včasih pa tudi razuma, ki ga imenujejo “najhitrejša ptica”, saj duša hitro zapusti telo. V starih ezoteričnih spisih so ptice povezane z angeli, vilami in duhovnimi
spoznanji, od katerih se smrtniki učijo.

Vishnu_ptica_Garuda_Astrohisa

Kelti so verjeli, da so ptice pomočniki in glasniki bogov, ki so ljudem prinašali sporočila iz onostranstva.

Na področju Velike Britanije, pa so spoštovali žerjave, labode in krokarje, kot svete ptice, poleg njih so častili še kraljičke in kokoši. Namreč Velška in Cornwallska boginja Rhiannon – božanska velika
kraljica, je s pomočjo žvrgolenja svojih ptic, lahko prebujala mrtve ali uspavala žive.

Tudi skrivnostno ljudstvo Indijancev Hopi verjame, da ptice posedujejo čarobne energije, s katerimi lahko vzpostavljajo kontakt med zemljo in nebom.

Indijansko_pleme_peresa_ptic_Astrohisa

Afriška ljudstva pa simboliko ptic povezujejo s plodnostjo in obnovo energij matere zemlje ter s človekovo duhovno močjo.

Avstralski aboridžini živijo s pticami v popolni harmoniji, jih spoštujejo in v njih vidijo nosilke duhovnih sporočil, s slednjimi si pomagajo odganjati vse slabe energije.

Sibirski šamani pa si udomačijo veliko Uharico, katera jim pomaga s svojimi duhovnimi močmi preganjati zle duhove, prikazni in hude bolezni, ki prežijo na komaj rojene otroke. Svoja obredna oblačila
okrasijo s peresi velike Uharice, da se lažje povežejo z njeno zaščitniško energijo.

Feniks pa je mitološka ptica, ki nikoli ne umre saj čuti bližajočo se zadnjo uro svojega življenja in takrat si splete gnezdo iz vejic, v katerem zgori z lastno energijo ter se ponovno rodi iz pepela. Na Kitajskem so Feniksa simbolično povezovali s srečo, njegova samica pa je bila upodobljena v emblemu kraljic. Prav tako v starodavni kitajski književnosti ptice predstavljajo nesmrtne nebeške glasnice.

Feniks_kitajska_mitologija_Astrohisa

V Egiptu so ptice povezovali z dnevnim kroženjem sonca in letnimi cikli, ki so povzročali usihanje ali poplavljanje reke Nil, slednja jim je omogočala uvid v počitek, regeneracijo in ponovno življenje, vseh zemeljskih energij.

Po nekaterih starih legendah, so stara ljudstva verjela, da so bogovi najprej ustvarili ptičji jezik, ki je bil enotni za vsa živa bitja na zemlji. Slednji naj bi se šele kasneje razdelil na živalske govorice in človeške jezike.

Duhovna simbolika ptic je razumljiva, saj predstavlja nesmrtnost, reinkrnacijo, preporod in ciklično ponavljanje življenja.

Nekatere mitološke razlage, pa določene vrste ptic povezujejo z vodenjem v srečni zakon. Saj naj bi ptica, ki se prva pokaže mladenki na 12. marca (na Gregorjevo), tista, ki bo nakazala kakšnega moža bo ta dobila. In kot ga bo ptica usmerila k mladenki, ga bo tudi pričakala ob njegovi zadnji uri življenja, da ga pospremi v svet mrtvih.

Za boljše razumevanje sporočil naših ptic, me lahko kontaktirate,
vaša numerologinja Anka

Telefon 090 30 47

 

komentarji