MALA ŠOLA EZOTERIKE IN MAGIČNOST MAGIJE

Pozitivne misli bele magije

Ker smo pravkar vstopili v čaroben mesec oktober, mesec, ob koncu katerega številni posamezniki širom tega sveta proslavljajo tudi praznik naših starodavnih prednikov, ki se imenuje Samhain, bomo tokratno uvodno temo naše Male šole Ezoterike posvetili tej čarobni besedi – Magiji.

Verjetno vam je večini sam pojem besede magija že dobro poznan, ali pa ste v zadnjih letih morda to besedo že velikokrat slišali. Morda se nekateri med vami celo sami tudi zavestno in z namenom ukvarjate z magijo in potemtakem razumete kaj magija je.

Magija je energija v mislih, besedah in dejanjih, pri čemer je naša Namera, s katero našo magijo usmerjamo, da dosežemo določen cilj, t.j. izvajamo obrede z namenom doseganja naših ciljev, velikega pomena. Pravzaprav je naša namera, s katero izvajamo določen obred, njegovo bistvo, na katerem gradimo naše magično delovanje ali čaranje, če hočete.

Magija je umetnost in znanost obenem. Je način življenja in gledanja na življenje. Je skupek različnih tradicij, verovanj in praks. Magi in maginje oziroma čarovniki in čarovnice, torej vsi tisti, ki se ukvarjajo z magijo, običajno uporabljajo nadnaravne sile za vplivanje na dogodke v njihovem vsakodnevnem življenju, vendar lahko v svoje magične prakse in verovanja, vtkejo tudi svoje lastne sisteme prepričanj in spoznanj.

Več o vsem boste izvedeli, če me kontaktirate na telefon 090 75 76, svetovalka Lyranna

Skozi zgodovino je bila magija uporabljana tako za dobre, kakor tudi za slabe namene. Bela magija se recimo osredotoča predvsem na pozitivne magične prakse in obrede, ki so zasnovani tako, da delujejo v širše dobro. Medtem ko se temna ali t.i. črna magija izvaja zgolj z zlimi nameni, v tej praksi se torej kozmične energije dejansko zlorabijo v škodo nekoga in v korist tistega, ki se ukvarja s takšno temno energijo. Seveda je vrst magij še veliko, kot npr. zelena, siva, Visoka magija ali Magika, simpatična magija, itd., vendar se bomo tukaj na tem mestu osredotočili predvsem na pojem namere v magiji, ki je njeno bistvo, na osnovi katerega se določi, ali nekdo izvaja belo, torej pozitivno magijo, zaradi pozitivne namere, ki jo vnese v svoje obrede, ali pa nekdo izvaja črno, torej negativno magijo, zaradi negativne namere škodovati, ki jo prav tako vnese v svoje obrede, da realizira cilj svoje namere.

V 21. stoletju sedaj že vemo, da je vse energija. Vse, živa bitja, ljudje, živali in rastline ter minerali in kristali, kakor tudi vse nežive stvari, vsi smo narejeni iz energije, kajti vsi imamo auro, ki jo sestavljajo naša eterična telesa okrog našega fizičnega telesa. Tudi neživi predmeti in vsaka stvar je iz energije in ima svojo auro. Zato je potemtakem logično, da lahko s svojo usmerjeno voljo, ki je bodisi pozitivna namera, bodisi negativna namera, vplivamo na vse okrog nas. Vemo tudi, da so že naše misli tiste, ki ustvarjajo naša življenja, kaj šele izrečene besede in dejanja. Zato je dobro, da pazite, kako uporabljate svojo moč z izgovorjenimi besedami, kakor tudi da ste pozorni na to, kaj mislite in kako usmerjate svojo energijo z mislimi, ki jih mislite vsakodnevno. Energija namreč sledi vsaki misli, in tam, kjer je vaša pozornost, tja usmerjate svojo energijo.

Iz tega sledi, da če imate pozitivne misli, boste izgovarjali pozitivne besede, ki bodo vodile vaša pozitivna dejanja, in tako boste dali svoj pozitiven magičen doprinos k boljšemu svetu. Če pa imate negativne misli, pa boste povzročili ravno nasproten učinek na vašo realnost, kar pomeni, da si boste pričarali s svojimi negativnimi mislimi, besedami in dejanji še več negativnega v svoje življenje. V kolikor boste torej zlorabljali magijo, ki je mimogrede tudi Sveta umetnost povzročanja sprememb v skladu s cilji, boste želi sadove svojega tovrstnega delovanja, in obratno, v kolikor boste uporabljali magijo za svoje in širše dobro, boste nagrajeni od Zgoraj in spodaj. Kar sejete, boste želi, in kakor Zgoraj, tako tudi spodaj, in kakor znotraj, tako tudi zunaj. Ta večni hermetični zakon je vedno veljal, še velja, in bo vedno veljal, izbira pa je vaša.

Za vas sem pripravila Lyranna

Kontaktirate me lahko na 090 75 76

komentarji