Mesec rojstva in njegov pomen za astrološka znamenja

V KATEREM MESECU STE ROJENI IN KAKŠNO SIMBOLIKO PREDSTAVLJA VAŠ MESEC ROJSTVA

Preberite si simboliko meseca, v katerem ste rojeni in razmislite, kaj vam le ta sporoča. Predstavljamo vam obe variaciji imen posameznih mesecev, sodobno poimenovanje mesecev, kot ga poznamo v sodobnem času in imena mesecev, kot so jih poimenovali naši predniki.

ROJENI V MESECU JANUARJU
Ime je dobil po rimskem bogu začetku in koncu vsega Janusu, ki je imel dva obraza, s prvim je gledal nazaj v preteklost in z drugim naprej v prihodnost. Zato so lahko posamezniki rojeni v tem mesecu včasih premalo odločni.
ali PROSINEC
Je nosilec imena po prosu, saj je bil ta mesec, zaznamovan z lakoto. Zato je bilo proso nekoč simbol blaginje. Rojenim v tem mesecu lahko prosene jedi prinašajo srečo in boljše počutje, saj je proso zdravo.

ROJENI V MESECU FEBRUARJU
Febre pomeni očiščenje in je bil rimski praznik. Namreč po starem kolendarju so Rimljani pričeli novo leto s 1.marcem in pred tem, se je bilo potrebno očistiti. Zato rojeni v tem mesecu poskrbite, da se proti koncu meseca očistite in na novo nadaljujete svojo pot.
ali SVEČAN
Ime se povezuje z svečo, ognjem in ogrevanjem. Saj lubje drevja v tem času popoka od mraza. Prav tako mora človek znati poskrbeti, da ga ne zebe in da se ne prehladi. Namreč bolan človek je ponavadi, sam sebi v napoto.

ROJENI V MESECU MARCU
Ime je dobil po bogu vojne Marsu. To je bil po rimskem koledarju prvi mesec v letu in vse se je pričelo na novo. Zato so rojeni v tem mesecu borci, a na kocu so lahko zmagovalci, če se le malo bolj potrudijo.
ali SUŠEC
To je čas, ko se zemlja prične sušiti, pije snežnico in se pripravlja na pomladno rast. Rojeni v tem mesecu se prav tako pričnejo prebujati za nove ideje ter jim skušajo slediti. A vendar rek pravi, da se brez muje, še čevelj ne obuje.

ROJENI V MESECU APRILU
Latinsko aprire pomeni odpiranje, kot se zemlja odpira v novo rast. Rojeni v tem mesecu imate odprte priložnosti za doseganje svojih želja ali ciljev.
ali MALI TRAVEN
Ime simbolizira mlado zeleno rastje po travnikih, poljih in gozdovih, ko je moč opaziti majhno travo. Rojeni v tem mesecu imate tudi majhne želje, ki lahko prerastejo v večje, le potruditi se je potrebno.

ROJENI V MESECU MAJU
Ime je dobil po rimski boginji pomladi, plodnosti in rodovitnosti Maji. V tem mesecu je idealen čas za okrepitev starih ali pričetek novih čustvenih vezi. Rojeni v tem mesecu se čustvenim odnosom.
ali VELIKI TRAVEN
Ime simbolizira večje zeleno rastje po travnikih, poljih in gozdovih, ko je moč opaziti večjo travo ali bujno pomladno rast. Rojeni v tem mesecu imate tudi velike želje, ki se lahko uresničijo, le bolj se je potrebno potruditi.

ROJENI V MESECU JUNIJU
Ime je dobil po boginji neba Junoni, ki je bila zavetnica neba, zakona in družine. Zato rojeni v tem mesecu poskrbite za dobre družinske odnose, druženja s sorodniki in izkazovanja medsebojne pomoči.
ali ROŽNIK
Ime se povezuje z rožami, ki so razbohotena na poljih in travnikih v tem času in med njimi so tudi zdravilne rože. Rojeni v tem mesecu imate odprte poti za obnovitev ali nov začetek nečesa, kar se vam je ustavilo.

ROJENI V MESECU JULIJU
Ime je dobil po rimskem vojskovodji Juliju Cezarju, ki je dal tudi prenoviti stari rimski koledar, bil je tudi zgodovinar, govornik, kriptograf, politik… Ta mesec simbolizira voljo, odločnost in prizadevanje, zato rojeni v njem, potrudite se.
ali MALI SRPAN
Simbolizira čas, povezan z žetvijo, pri kateri so uporabljali srp. Pravijo tudi kar seješ, to žanješ. Zato rojenim v tem mesecu previdnost starega reka ne bo odveč.

ROJENI V MESECU AVGUSTU AVGUST
Ime je dobil po cesarju Avgustu, politiku in vojskovodji, ki je tako kot njegov stric Julij Cezar hotel videti svoje ime v koledarju (poleg tega je zahteval, da ima tudi njegov mesec 31 dni). Njegov videz je kazal trdega moža, a je bil tudi zelo čustven. Zato so rojeni v tem mesecu bolj
čustveni, kot to kaže njihov videz.
ali VELIKI SRPAN
Simbolizira čas velike košnje oziroma žetve s srpom. Zato tudi za rojene v tem mesecu velja rek, da kar seješ, to žanješ. Torej previdnost pri odločitvah ne bo odveč.

ROJENI V MESECU SEPTEMBRU
Po starem rimskem koledarju je bil to sedmi mesec, kar označuje latinsko septem ali število sedem in od slednjega njegovo ime. Zato rojenim v tem mesecu prevladuje bolj filozofska narava in če te ni preveč, je zdrava narava.
ali KIMAVEC
Ime simbolizira kimanje sadja na drevesih, predno le to popada na tla. Rojenim v tem mesecu ta simbolika sporoča, da morajo pri svojih odločitvah biti bolj odločni oz stati za njimi.

ROJENI V MESECU OKTOBRU
Ime je dobil po latinski besedi za osem (octo), saj je bil po starem rimskem koledarju to osmi mesec. Simbolizira prepletenost sedanjosti s preteklostjo. Zato se je rojenim v tem mesecu priporoča, da sproti zapirajo ali zaključujejo stare zadeve.
ali VINOTOK
Označuje čas, ko se stiskano grozdje ali bodoče vino steka v sode, v času trgatve. To je mesec dela in druženja in na koncu zadovoljstva. Rojenim v tem mesecu nosi sporočilo, da trdo delo in prijazna beseda skupaj lahko obrodita sadove.

ROJENI V MESECU NOVEMBRU
Po starem rimskem koledarju je to deveti mesec ali latinsko novem. Število tega meseca označuje zaključitev nečesa, nekega obdobja v katerem je lahko nekaj dobrega ali slabega, kar je odvisno od posameznika. Slednje je tudi sporočilo, za rojene v tem mesecu.
ali LISTOPAD
Je jesenski čas, ki sočasno zaključuje jesensko obdobje, saj listje že močno pada iz dreves. Simbolika za rojene tega meseca sporoča, da naj bi nekaj zaključili, da bi lahko pričeli z nečim novim.

ROJENI V MESECU DECEMBRU
Ime je dobil po latinski besedi za deset (decem), saj je bil po starem rimskem koledarju to deseti mesec. Rojenim v tem mesecu sporoča, da se previdneje pripravijo na nove obveznosti, ki jih čakajo.
ali GRUDEN
Samo ime tega meseca simbolizira grudo, saj v tem času zemlja na poljih zaledeni v grude, ker potrebuje počitek. Ta mesec nosi sporočilo, za vse rojene v njem, da je potrebno poskrbeti tudi za počitek, da bi si nabrali novih moči, za nove izzive.

Vsem mesecem želim veliko osebnih uspehov,
vaša numerologinja Anka

komentarji