ANGELI VARUHI NAS SPREMLJAJO POVSOD

ANGEL SE LAHKO ODZOVE TUDI PREKO NEPOZNANE OSEBE

Zaupala vam bom resnično zgodbe neke gospe iz gorenjske, ki jo je pred časom zaupala meni. Saj mislim, da moramo verjeti v angele, čeprav jih ne vidimo ali pa se nam pokažejo na različne načine ter nam s tem sporočajo, da so z nami. Saj pravijo, da ima vsak človek svojega angela varuha, vendar nam ta ne more pomagati, če vanj ne verjamemo ali mu ne zaupamo dovolj.

S štiriletno vnukinjo sem bila v trgovini in si ogledovala stvari na neki polici in za trenutek nisem bila dovolj pozorna na okolico. Takrat je nenadoma z nakupovalnim vozičkom pridrvel nek večji otrok in se dobesedno z njim zabil bočno v vnukinjo. Prestrašena in zbegana je padla na tla, nato je začela neutolažljivo jokati od bolečine ter se prijela za levo roko v predelu komolca. Nisem vedela, kaj naj naredim, kako hudo je poškodovana. Krvavela je in pomislila sem na hujšo poškodbo. Zmedeno sem tolažila vnukinjo in se z njo pričela pomikati proti izhodu trgovine.

Takrat me je nekdo potrepljal po rami. Zagledala sem starejšo gospo, sivih las, drobne postave, s prijaznim pogledom modrih oči in nasmehom. V njenem pogledu sem videla samo dobroto. V roki je držala neko knjigo in na naslovnici je bila slika svetlomodrega angela. Vprašala je, če se sme dotakniti punčke. Bila sem zbegana in sem samo prikimala, da lahko. Ko je nežno prijela vnukinjo za roko, jo je vnukinja pomirjeno pogledala ter nehala jokati, prav tako ni bilo več videti, da bi ji kri še tekla. Prijela sem vnukinjo ter vprašala, če jo še boli, odkimala je, da ne.

Zatem sem se obrnila, da bi se tej ženički iskreno zahvalila, ker je pomagala vnukinji, a je bila že kar naprej od naju, njen svetlo sivi plašč in enake barve klobuček sem zagledala in vnukinji rekla, da morava malce pohiteti. Vendar je nenadoma ženička kar izginila, kot bi se razblinila. Zahvalila sem se ji v mislih in se spomnila knjige, ki jo je držala v roki. Takrat me je prešinilo, da je bilo to sporočilo zame, da je s tem želela povedati, da je angel, ki čuva vnukinjo. Po telesu sem začutila prijetno toploto, sproščenost in vnukinja se mi je nasmehnila ter rekla, babi a greva domov. Ja sem ji odvrnila in naredila nama bom vroč kakao, da naju pogreje.

Naj vas angeli čuvajo, vam želim Anka.

komentarji