MISLI VPLIVAJO NA NAŠE POČUTJE IN ZDRAVJE

MISLI, KI POVZROČAJO BOLEČINE IN VPLIVAJO NA NAŠE ZDRAVJE IN NA NAŠE POČUTJE

Vzhodna medicina se že vrsto let ukvarja s tem, da človek lahko sam sebi dolgoročno ustvarja bolezni, če se miselno oziroma čustveno preveč obremenjuje. Dejstvo je, da misli tako pozitivne, kot negativne v našem telesu sprožajo različne hormone, ki različno vplivajo na naše zdravje in na naše počutje. Zato je dobro vedeti s čim so povezane najpogostejše težave slabega počutja, za katere me pogosto sprašujete.

PROBLEMI POVEZANI Z LASIŠČEM IN LASMI
Daljša psihična napetost povzroča krčenje lasišča in ko lasje ne morejo več dihati, pričnejo umirati in izpadati.

GLAVOBOLI IN MIGRENE
Strmenje k popolnosti ustvarja psihični pritisk, slednji pa tlači napačne miselne vzorce, ki po določenem času privedejo do glavobolov in migrenskih napadov.

TEŽAVE Z OČMI IN VIDOM
Težave s čutilom vida povzroča zanikanje in odvrnjen pogled od določene situacije, s katero se posameznik ne želi soočiti.

SLABŠI SLUH
Težave in bolečine v ušesih nakazujejo na nekaj, kar posameznik ne želi slišati, a vseeno večkrat sliši. Slednje mu povzroča notranji bes, ki aktivira ušesne zastoje.

BOLEČINE V SINUSIH
Tovrstne težave posamezniku pogosto povzroča oseba, ki mu je blizu a mu gre večkrat na živce, vendar ji tega ne more povedati.

BOLEČINE V VRATU
Bolečine v vratu nakazujejo, da posameznik ne sprejema fleksibilnosti v razmišljanju ter vztraja pri svojih prepričanjih.

TEŽAVE Z GRLOM
Te težave se povezujejo s samo izražanjem posameznika in če ta ni sposoben povedati kar misli, zadržuje jezo v grlu, ki aktivira bolečino.

BOLEČINE V SKLEPIH, ROKAH IN PRSTIH
Zgornji del roke je povezan s sposobnostmi, spodnji del pa s spretnostmi, cela roka pa potrebuje ljubezen, pozornost in objem ali dotik. Palec simbolizira skrb za svoje bližnje in zase. V kazalcu se skriva ego in čustvo jeze. V sredincu se kaže želja po intimi in spolnosti. Prstanec je simbol družinske povezanosti in žalosti. Mezinec pa je povezan s predniki ter tradicijo.

BOLEČINE V HRBTU
Zgornji del hrbta izraža čustveno podporo tistih, ki jim posameznik najbolj zaupa. Srednji del hrbta simbolizira občutke krivde in s tem neozaveščenosti. Spodnji del hrbta pa je odraz strahu za pomanjkanjem življenjskih dobrin.

PROBLEMI S PLJUČI IN DIHALI
Simbolizirajo sprejemanje in dejanje. Če se posameznik ne more odreči svobodi, sočasno pa ne želi biti sam, lahko nastopijo težave. Bolečine v prsih pa najpogosteje kažejo na pomanjkanje neodločnosti in samozavesti pri posamezniku.

BOLEČINE V PREDELU SRCA IN TEŽAVE S SLABOKRVNOSTJO
Je simbol ljubezni in kri simbolizira radost. Torej srce črpa radost skozi telo in pomanjkanje ljubezni krči srce ter ohlaja telo.

BOLEČE IN OTEČENE NOGE
So nosilke telesa in zato namenjene gibanju, če je slednjega premalo lahko nastopijo težave. Prav tako, če posameznik nečesa ne želi delati. Kadar pa zabolijo kolena gre za ponos posameznika.

BOLEČINE V STOPALIH
So povezana z življenjem, z njegovo preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo. Posameznik se mora naučiti sprejemati življenje in se mu znati prilagajati.

BOLEČINE IN NEPRAVILNOSTI KOŽE
Je največji organ a simbolizira posameznikovo individualnost. Zato kadar se pojavljajo težave na koži kažejo, da se posameznik počuti ogroženega od nečesa ali nekoga.

V kolikor potrebujete nasvet ali pogovor, me prosim pokličite na telefon 090 30 47

Želim vam obilo dobrega počutja,
vaša numerologinja Anka

 

komentarji