VSAKO ASTROLOŠKO ZNAMENJE IMA SVOJE KORENINE

KATERE KORENINE DREVESA PRIPADAJO VAŠEMU ASTROLOŠKEMU ZNAMENJU

OVEN
Korenine, ki se povezujejo z ovnom pripadajo macesnu, ki je gorsko drevo in spomladi naredi lepe rdeče ženske cvetove ter malo manjše rumene moške cvetove. Njegov les je izredno trden in močan, kot je sama narava ovna. Pred zimo mecesnove iglice porumenijo in ovne opozorijo, da se bliža zima, da se morajo pripraviti na iskanje hrane. Tako tudi v vsakdanjem življenju oven vedno znova išče svoje izzive. Ovnom energija tega drevesa krepi noge in sprošča spodnji del telesa, zato naj ga večkrat objamejo.

BIK
Korenine, ki se povezujejo z bikom pripadajo kostanju, saj so izredno močne, globoke in razvejane, tako družino si želi imeti to znamenje, saj mu tradiconalne vrednote nekaj pomenijo. Namreč narava bika se odraža v sadežu tega drevesa, za katerega se je potrebno potruditi, vendar je nekaj posebnega. Na bika to drevo zelo dobro energijsko vpliva, saj mu sprošča njegov preobremenjeni mental ter mu krepi grlo, noge in stopala.

DVOJČKA
Korenine, ki se povezujejo z dvojčkom pripadajo lipi, ki je mogočno drevo ter je simbol svobode, povezanosti, druženja in sproščenosti na sploh. Naravo tega znamenja izraža simbolika lipe, saj dvojček želi biti svoboden, vendar potrebuje tudi močno zavetje ali dom. Energija tega drevesa pa mu nudi umsko sprostitev in telesno sprostitev. Lipov čaj pa bo dvojčkom pomagal pri hitrejšem odvajanju vode iz telesa ter mu s tem krepil notranje organe vodnih prehodov ter izboljšal spanec.

RAK
Korenine, ki se povezujejo z rakom pripadajo orehu, saj je to drevo trdoživo in močno, nudi zavetje in domačnost. Narava raka je tesno povezana z orehom, saj je to znamenje tudi močno, zaščitniško do vseh, ki mu nekaj pomenijo in prav tako njegov dom nudi zavetje. Sadež tega drevesa je odličen za možgane in topljenje odvečnih maščob tega znamenja. Prav tako pa energijsko ugodno vpliva na sprostitev telesa in duha vsakega raka.

LEV
Korenine, ki se povezujejo z levom pripadajo hrastu, saj njegova simbolika izraža moč, plemenitost, ponos, modrost in dolgo življenjsko dobo. Zatorej se tudi narava tega znamenja močno prepleta s hrastom, saj temu znamenju največ pomenita iskrenost in plemenitost, predvsem njegovih najdražjih. Sicer pa energija hrasta na leve deluje pomirjevalno, saj v njem čutijo moč, katero želijo tudi sami ohranjati. Z dotikanjem ali objemanjem hrasta pa si to znamenje energijsko napolni celo telo ter razbremeni svoje srce.

DEVICA
Korenine, ki se povezujejo z devico pripadajo brezi, saj se ob njeni glavni korenini, tvorijo še ostale stranske korenine, ki nakazujejo močno željo po samostojnosti tega znamenja. Moški in ženski cvetovi so ločeni oboji pa imajo obliko mačic, katera spominja na skrite in še ne razvite talente device. To drevo ima tako energijo življenja ali sonca, kot energijo smrti ali lune in od posameznika je odvisno katera bo vladala njegovemu življenju. Breza pomirja, zdravi in njena energija krepi skeletni sistem telesa.

TEHTNICA
Korenine, ki se povezujejo s tehtnico pripadajo gabru, saj je to drevo izredno čvrsto, samozadostno in izredno dobro uspeva na bogatih ter svežih tleh. Slednje kaže na življenje tega znamenja saj mu urejenost in kvaliteta ugajata ter pomagata do lastnih ciljev. Tehtnica tako kot gaber želi pokončno in trdno stati na svojih lastnih nogah ter dosegati čim boljše rezultate, na vseh področjih svojega življenja. Energija tega drevesa tehtnico sprošča in jo sočasno energijsko krepi.

ŠKORPIJON
Korenine, ki se povezujejo s tem znamenjem pripadajo divji češnji in so dovolj razvejane, da lahko to drevo cveti že zgodaj spomladi, takrat, ko se tudi prebuja to znamenje. Divja češnja se sama zaseje in je toliko samostojna kot škorpijon, je samozavestna in zna nasprotovati vsem naravnim spremembam, zato je najbližje povezana s tem znamenjem. Plodovi tega drevesa so najboljše pomagalo pri težavah z ledvicami, saj to znamenje spremljajo tovrstne težave. Sicer pa dotik tega drevesa ugodno vpliva na škorpijona, saj ga pred vsem mentalno in telesno umirja.

STRELEC
Korenine smreke, ki se povezujejo s tem znamenjem so sicer razvejane a plitke, kot je način življenja tega znamenja. Saj le ta težje obstane na istem mestu, zato stalno išče nove spremembe in možnosti povezane z njimi. To drevo je ves čas zeleno, ker kljubuje vsem letnim časom, kot kljubuje strelec neki stalnosti, katera ga prej utesnjuje, kot osvobaja. Smreka zelo dobro vpliva na to znamenje, saj mu njena energija krepi imunski sistem, ga pomirja ter mu daje občutek varnosti ali zaščitenosti.

KOZOROG
Korenine javorja, ki se povezujejo s tem znamenjem so močne, razvejane in manj zahtevne ter simbolizirajo način življenja kozoroga. Predvsem gorski javor je temu znamenju energijsko zelo ustrezen, ker mu nudi močno energijo, saj je izredno odporen na onesnaženost zraka. Prav tako je tudi kozorog zelo odporen na zahtevnejše življenjske izzive, ko spozna in občuti svojo notranjo moč. Zato lahko s potrpežljivostjo in majhnim trudom doseže zahtevnejše rezultate pri svojem delu ali v domačem okolju. Energija javorja, je balzam za telo in dušo tega znamenja.

VODNAR
Korenine bukve so močne, zelo dobro ukoreninjene in se z vodnarjem povezujejo prav zaradi slednjega, saj si tudi sam želi ustvariti trdno in varno prihodnost. Prav tako ga to drevo fascinira zaradi svoje velikosti in obilnosti ob kateri čuti zavetje, domačnost in moč. Energija bukve nudi temu znamenju dobro počutje ter ga energijsko krepi in spodbuja k novim zamislim in izzivom. Ob bukvi se vodnarju sprosti glava, da lažje in hitreje pridejo do novih, objektivnejših idej.

RIBI
Korenine jesena so zelo bogate, prepletene in bolj odporne, kot so videti. Prav takšno je pogosto tudi življenje tega znamenja, prepleteno in večkrat manj razumljivo, kot bi si to sam želel. A vendar ga močna energija tega drevesa lahko vodi do racionalnejšega pogleda pri čustvenih in ostalih pomembnejših odločitvah ter prepoznavanju dobrih življenjskih priložnostih. Ob jeseni, se ribi sprostijo vse nejasnosti, vsi miselni pritiski in se zato počuti bolj svobodno ter si bolj zaupa. Prav tako ji energija tega drevesa omogoča dvig lastne energije in več fizične moči.

Ne glede katero drevo vam je najbolj pri srcu, se naslonite vedno na tisto drevo, ki vas energijsko kliče, saj tisti trenutek potrebujete prav njegovo energijo.

Obilo dobre energije vam želita,
numerologinja Anka in Astrohiša

komentarji